GEPLANDE DATA

11-12-13 december 2020 (VOL en..GESLAAGD!)

 

26-27-28 maart 2021 - verplaatst naar (za) 5- (zo)6- (ma) 7 juni 2021 (VOL en.. GESLAAGD!)

 

29-30-31 oktober 2021 - (VOL en..GESLAAGD!)

 

25-26-27 februari 2022 - Nog 9 vrije plaatsen (van 14)

 

11-12-13 november 2022 - verdiepingsweekend 

 

(ZEE) SPIEGELINGEN VAN JEZELF

Gun jij jezelf een weekend waarbij je onder begeleiding van drie top coaches stilstaat bij de thema’s die op dit moment in je leven aandacht vragen? Op een prachtige locatie in de bossen en nabij het strand zullen we 3 dagen met elkaar doorbrengen om de zogenaamde onderstroom te verkennen. Door middel van opstellingen, wandelcoaching, meditatie, (zelf)hypnose en mooie werkvormen zorgen we voor (door)stroming op jouw persoonlijke thema’s.

Wij, Jolande Adema, Nicolien van Tol en Astrid Lassche, zijn zeer ervaren coaches die jullie meenemen op een reflectieve reis in jezelf, “onder de waterlijn”.

Door het werken met een kleine groep van maximaal 14 personen is er ruimte voor een programma op maat.

Is dit iets voor jou? Dan verwelkomen wij je heel graag op het prachtige Waddeneiland!

 

 

 

 

Astrid Lassche, Jolande Adema en Nicolien van Tol

 INHOUD, LOCATIE EN KOSTEN

Algemene opzet programma:

 

VRIJDAG

15:00               Welkom, kamerverdeling en even landen

16.30               Uitgebreide Check-in

18.15               Diner

20.00               Workshop ‘Zeespiegelingen van Jezelf en  de ander’

22.00               Afsluiting en Check-out

 

ZATERDAG

07.30               Stilte Wandeling, Joggen, Geleide Meditatie

08:30               Ontbijt

9.30                 Check-in en ‘Thema onderstroom en bovenstroom’ met de Transactionele Analyse 

13.30               Lunch 

-Vrije tijd op het eiland-

18.00               Diner

19.30               Thema ‘onderstroom’ met Systemische opstellingen

22.00               Afsluiting en Check out 

 

ZONDAG

07.45               Stilte Wandeling, Joggen, Geleide Meditatie

08:30               Ontbijt

10.00               Check-in + Activiteit ‘De Weerkaatsing’

+/- 12:30         Afronding en Check-out

Kosten:

2022: € 535,00 euro op basis van vol pension en 2-persoonskamer. Wil je gebruik maken van een 1-persoonskamer? Dan geldt een toeslag van 30 euro p.p.p.n. 

Het totaalbedrag is dan € 595,00 

 

Locatie:

Terrein van de Volkshogeschool op Terschelling folkshegeskoalle.nl, mooie zaal en slaapkamers van het gebouw: De Brêge Seal (Brugzaal).

Adres: Badweg Hoorn 11, 8896 KC Hoorn Terschelling


WAT KRIJG JE?

 • Deskundige (groeps- en individuele) begeleiding bij persoonlijke thema’s
 • 2 overnachtingen in een comfortabele 2-persoonskamer
 • 2x ontbijt, 2x lunchpakket, 2x diner
 • Onbeperkt thee, koffie
 • Gezonde sapjes, snacks, fruit
 • Journalling diary + pen
 • Ruimte voor meditatie, reflectie en stilte
 • Ruimte voor een traan en een lach
 • Plezier!

AANMELDEN

Meld je voor het weekend naar keuze ruim van tevoren aan via het contactitem van deze website en vermeld de volgende gegevens:

 • Onderwerp: aanmelding weekend Terschelling
 • Naam + adres + telefoonnummer
 • Factuuradres (eventueel bedrijf?)
 • Korte motivatie voor deelname

Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met daar in het aanmeldingsformulier, het volledige programma en de factuur. Na de aanmelding vragen wij een aanbetaling van 50% van het deelnamebedrag en is jouw deelname bevestigd.


DE COACHES STELLEN ZICH VOOR

Nicolien kennen jullie al van deze website

 

ASTRID

Geboren (1972) en opgegroeid op het voormalig eiland Marken, een speciale plek in Nederland, met een kleine gemeenschap, omringd door een dijk en water, heb ik veel speelruimte mogen ervaren. Een plek met een eigen cultuur, gewoonten en dialect. Voor anderen een toeristische attractie, voor mij een plek waar ik mijn creativiteit heb kunnen ontwikkelen en veel heb geleerd.

Als kind had ik altijd al interesse in ‘de vreemde ander’ en wilde graag mensen (met name kinderen) helpen. Tijdens mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening verliet ik Marken om de rest van de wereld te verkennen.

 

Mijn vele reizen naar Azië en andere bijzondere plekken in de wereld, het werk binnen de jeugdhulpverlening en het hoger onderwijs, mijn opleidingen, cursussen, de begeleidingsvormen en de openheid die ik heb ervaren bij de mensen die ik om me heen heb (gehad), maken dat ik ruimdenkend en open kan zijn. Ook de lessen van de minder prettige ervaringen zie ik als waardevol die zorgen voor levenswijsheid.

Ik hou van mensen, landschappen en culturen in vele vormen waar ik zoveel mogelijk van wil leren.

 

Mensen ervaren mij als een enthousiaste performer met een open houding en mind, met aandacht en respect voor de mens.

De opleiding Familieopstellingen bij het Bert Hellinger instituut in Groningen is een bijzondere aanvulling geweest op mijn werkervaring en aanwezige kennis. Een methode die verder reikt dan de analyse.

De Masteropleiding Begeleidingskunde heeft mij verrijkt in het onderzoeken en begeleiden van complexe vraagstukken in organisaties.

Ik leef met het motto: ‘Elke gebeurtenis is een les en hoe je kijkt is wat je ziet’. ‘Verwonder, verrijk jezelf en wees vriendelijk’. 

astridlassche.nl

 

JOLANDE

Mijn naam is Jolande Adema (1967). Mijn loopbaan op het gebied van opleidingen begon bij de HBO SPH opleiding. In de loop van de jaren werd ik steeds meer gegrepen door het begeleiden van mensen en heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan waaronder de tweejarige systeemgerichte VO opleiding “Kinderen en ouders” aan het RINO en vervolgens de VO supervisie en coaching. Daaropvolgend de Master Coaching. Daarnaast ben ik getraind in Kortdurend Oplossingsgerichte Therapie (KOT) en Rationeel Emotieve Therapie (RET), Deep Democracy level 1 t/m 3 en vanaf januari 2020 level 4. Ik ben getraind in het doen van tafelopstellingen en heb diverse korte cursussen gedaan op het gebied van het opstellingenwerk.

 

Het systeemgericht werken en de systemische benadering komen eigenlijk altijd terug in alles wat ik doe aan begeleiding. Ik heb inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in het werken binnen de hulpverlening met kinderen, jongeren, ouders en echtparen en 11 jaar binnen het HBO onderwijs als docent, supervisor, coach en sinds 2018 als teamcoach voor het docententeam van de Social Work opleiding van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast ben ik vanuit mijn eigen bedrijf The Breaking Wave in te zetten voor trainingen, coach- of supervisietrajecten  thebreakingwave.nl

 

Ik ben een gepassioneerd begeleider die goed in staat is bij mensen aan te sluiten, ze te motiveren en op een andere manier naar situaties waarin ze zitten, te laten kijken. Situaties die kunnen voelen alsof daar niet uit te komen is. Ik zet daar diverse methodische handelingswijzen voor in waarbij humor een heel belangrijk onderdeel is. Soms helpt juist dàt om op een meer relativerende wijze naar het vraagstuk te kijken en uitgedaagd te worden uit de comfortzone te komen.  Mijn overtuiging is dat mensen veel eigen kracht bezitten maar dat soms die krachten nog niet losgemaakt of ontdekt zijn, verborgen of niet aanwezig mochten zijn om wat voor reden dan ook. Daarbij geef ik ook het advies: ‘gooi nooit je oude schoenen weg voor je je nieuwe hebt ingelopen’ Of te wel, elk nieuw gedrag heeft tijd nodig om goed te gaan passen!

Kan ik je helpen, heb je vragen of opmerkingen, laat het me weten.

Bel of mail me of vul het contactformulier in.